CATCH THE INSPIRATION
TAKE YOUR PROG SEAT
MEET YOUR MUSIC EXPECTATIONS!
JUSTIN CASE YOU WANT TO LISTEN TO DIVERSE MUSIC!
EXPAND YOUR MUSIC EXPERIENCE
THE FIRST PROG RADIO IN GREECE!
PROG YOUR LIFE!
SKIM THE PROG CREAM
24 HOUR PROG & NON PROG MUSIC

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΑΠΟ NO MAN'S LAND (Ελλάδα)

 

Δημήτρης "All Around" Κατσίκης

 

No mans landΌταν πρόκειται να πάρεις συνέντευξη σε ένα από τα ιερά λαβράκια της ελληνικής prog σκηνής, δεν έχεις παρά να έχεις μια λαχτάρα και μια γλυκειά αγωνία να μάθεις τα πάντα. Και ειδικά όταν πρόκειται για τον Βασίλη Αθανασιάδη και τους NO MAN'S LAND, ένα από τα ουσιωδέστερα psychedelic/space rock συγκροτήματα στην ιστορία του ελληνικού rock'n'roll! Βάλτε το ποτάκι σας, όπως με συμβούλευσε ο Βασίλης, αγοράστε τον τελευταίο δίσκο τους ("The drowning desert") και καλέστε στο σπίτι σας τους αγαπημένους φίλους σας για ακρόαση. Αυτά είναι!

 

Βασίλη καλησπέρα! Βασικά άκουσα ξανά νέα σας από τον Νίκο Νικολόπουλο των CICCADA , άκουσα ότι παίζατε μαζί. Επίσης, σας είχα ακούσει σε παλιότερες δισκογραφικές σας δουλειές και είχα εντυπωσιαστεί.

Δημήτρη καλησπέρα και σε ευχαριστώ προκαταβολικά γι’αυτή τη συνέντευξη! Ναι είχαμε παίξει με τους CICCADA στο ΚΥΤΤΑΡΟ πρόσφατα σχετικά.

 

Πώς ήταν η εμπειρία;

Πήγε πολύ καλά! Ήταν μία ωραία βραδιά. Και τα τρία group ήμασταν χαρούμενοι με το αποτέλεσμα. Το ΚΥΤΤΑΡΟ είναι ένας από τους πολύ καλούς χώρους από άποψη ακουστικής και ήχου. Δεν ξέρω αν έχεις πάει.

 

Ναι, έχω πάει αρκετές φορές. Βγάλατε αυτό που θέλατε;

Ναι, ναι! Είναι ένας μέτριας προς μεγάλης χωρητικότητας χώρος, με πολύ καλά μηχανήματα. Για μένα είναι απ’ τους καλύτερους που έχω παίξει ποτέ. Και σε γενικές γραμμές πήγε καλά η βραδιά, ήταν ωραία.

 

Πώς και το όνομα NO MAN'S LAND; Και τί σημαίνει για εσάς;

Το όνομα βγήκε από το ομώνυμο τραγούδι του SYD BARRETT. Όταν ήμασταν πιτσιρικάδες, είχαμε τρέλα με τον SYD BARRETT και όταν ψάχναμε να βρούμε όνομα, κάποιος είπε την ιδέα να ονομαζόμαστε έτσι και συμφωνήσαμε όλοι κατευθείαν. Δεν υπήρξαν αντιρρήσεις.

 

Πότε σχηματιστήκατε ακριβώς;

Γύρω στο 1985 με 1986. Το 1987 ηχογραφήθηκε ο πρώτος δίσκος το “Zalion”, και το 1988 κυκλοφόρησε.

 

Διάβαζα ότι στην αρχή είχατε διάφορες αλλαγές μελών. Θες να μου πεις έτσι την πρώτη περίοδο ποιές αλλαγές έγιναν και πώς πήγαν τα πράγματα τα πρώτα χρόνια του συγκροτήματος;

Ναι βέβαια. Έγιναν αρκετές αλλαγές. Πλέον από τα ιδρυτικά μέλη είμαι μόνο εγώ και θεωρώ ότι και ο drummer είναι γιατί αν και δεν ήταν μέλος των NO MANS LAND, ήταν μέλος των PURPLE OVERDOSE οι οποίοι ήταν κάτι σαν αδελφό-group. Μέλη δικά μας δηλαδή, ο μπασίστας και ο drummer, ίδρυσαν τότε τους PURPLE OVERDOSE μαζί με τον Κώστα Κωσταντίνου και μετά ήρθε ο τωρινός μας drummer ο Χριστόφορος, οπότε κατά κάποιο τρόπο από τότε κρατάμε. Άλλα μέλη ήταν Εύη Χασαπίδου στη φωνή, ίσως η καλύτερη γυναικεία rock φωνή στην Ελλάδα, η οποία μετά στη συνέχεια έφυγε για να σχηματίσει το δικό της συγκρότημα, τους ECHO TATOO. O Γιώργος Παπαγεωργιάδης στομπάσο, ο οποίος έφυγε σχετικά πρόσφατα, ο Γιώργος Νίκας στα τύμπανα, ο Άγης Γράβαρης στο όργανο, οι τρεις αυτοί δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων. Μετά, οι εναπομείναντες, βγάλαμε ένα mini LP και από το 1993 περίπου κι έπειτα είπαμε να διακόψουμε για λίγο. Πήγα και εγώ φαντάρος τότε και μετά φτιάξαμε διάφορα άλλα σχήματα με διάφορους άλλους ώσπου γύρω στο 2000 αποφασίσαμε να ξανασυσταθούμε σαν σχήμα. Ήμασταν τρία αυθεντικά μελη, πέρασαν και πάλι διάφοροι πληκτράδες και άλλοι, αλλάξαμε πολλά μέλη γενικά.

 

Υπήρξαν δηλαδή και πολλοί συνεργάτες μέσα στην ιστορία του συγκροτήματος που συνέβαλαν. Θέλω να πώ, όχι μόνο μέλη αλλά και session συνεργάτες πέρα απ’ τον πυρήνα δηλαδή που υπήρχε.

Ναι, θα δεις ότι και σε κάθε δίσκο παίζουν πολλοί guests μέσα.

 

Από τη δεκαετία του 2000 κι έπειτα είχατε και την μεγαλύτερη παραγωγικότητα θα έλεγα.

Κάπως έτσι, ναι, γιατί σε διάστημα 2 ετών κιόλας βγάλαμε τρεις δίσκους και τώρα πάμε για τον τέταρτο.

 

Θα ήθελα να μου πεις τα τρέχοντα μέλη του συγκροτήματος.

Φυσικά! Ο Χριστόφορος Τριανταφυλλόπουλος στα τύμπανα (που είπαμε και πριν, πρώην ιδρυτικό μέλος των PURPLE OVERDOSE), ο Νίκος Πεταυρίδης στο μπάσο και στις γραφιστικές εργασίες. Ήμασταν τυχεροί γιατί μόλις έφυγε ο Γιώργος, βρήκαμε αμέσως μπασίστα ο οποίος ήταν και γραφίστας! Εκείνος έφτιαξε και το artwork και το site. Μας έσωσε! Ο Γιώργος Παυλίδης στην τρομπέτα και ο Γιώργος Σιργανίδης στο φλάουτο, ο νεότερο μέλος του συγκροτήματος ο οποίος δεν παίζει σε αυτόν τον δίσκο, αλλά θα παίξει στον επόμενο! Το οποίο φλάουτο πλέον είναι μόνιμο.

 

Ωραία! Και Ο Don Fuenstenberg;

Είναι το ψευδώνυμο του Παυλίδη, του τρομπετίστα [γέλια]

 

[γέλια] Από που βγήκε;

Είναι κάτι δικό μας, ένα παρατσούκλι που του έμεινε..

 

Ok. Θα ήθελα τώρα να μιλήσουμε για τον τέταρτο και τελευταίο σας δίσκο, ο οποίος είναι μόνο studio. Σωστά;

Ναι, studio μόνο!

 

Ο δίσκος έχει τον τίτλο “Drowning desert”. Θα ήθελα να μιλήσουμε για κάθε κομμάτι ξεχωριστά.

Ναι βέβαια!

 

"MS 408/The drowning desert":

Το riff αυτού του κομματιού ήταν έμπνευση του μπασίστα στο πρώτο μέρος, ο τρομπετίστας έβαλε τις ιδέες του και έγινε έτσι μια, πώς να το πω, μία «ηπειρώτικη προγκρεσιβίλα» [γέλια]

 

[γέλια] Και στη συνέχεια, το δεύτερο μέρος;

Στο δεύτερο μέρος μας φάνηκε ότι κάτι έλειπε, θέλαμε κάτι πιο μελωδικό, πιο γλυκό..

 

Μάλιστα. ‘Stream Of Faith’ Εμένα από τα αγαπημένα μου του δίσκου οφείλω να πω..

 

Όπως σου είπα και πριν από τα λίγα κομμάτια που μπορώ να πω ότι με ικανοποιεί σαν αποτέλεσμα! Βγήκε πολύ πηγαία, και ικανοποιητικά!

 

Εδώ πρέπει να σημειώσω ότι οι στίχοι ήταν υπέροχοι σε αυτο το τραγούδι, πολύ βιωματικοί! 

Χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν!

 

‘Starlight’:

To ‘Starlight’ γράφτηκε πριν από κάποια χρόνια γύρω στο 2004. Γύρω εκεί στους Ολυμπιακούς αγώνες! Glorious!!!

 

‘Tell the Moon’:

To ‘Tell the Moon’ είναι μία ιδέα του παλιού μπασίστα μας, του Γιώργου Παπαγεωργιάδη, ο οποίος είχε γράψει τα βασικά, το κουπλέ και τους στίχους και μετά οι υπόλοιποι προσθέσαμε ό,τι έλειπε. Από εκεί ξεκίνησε. Ήταν μία ιδέα του Γιώργου. Ξεκίνησε να το γράφει γύρω στο 2000. Το παίζαμε δηλαδή αρκετό καιρό πριν ηχογραφηθεί..

 

Και σε αυτό οι στίχοι μου άρεσαν πάρα πολύ! ‘Pterodactyl Bone’:

Αυτό, ενώ οι στίχοι μου αρέσουν, έχω μία αμφιβολία.. γιατί παραείναι διδακτικοί. Πολλές φορές συνειδητοποιώ ότι γράφω στίχους που παραείναι διδακτικοί! Ο λόγος που τελικά μου άρεσε αυτό το κομμάτι, είναι γιατί ένας πολύ καλός μου φίλος ο Γιάννης Τσαούσης, ο οποίος σημειωτέον είναι και ποιητής, μου είχε πει ότι του άρεσαν πολύ οι στίχοι, και επειδή είχα και έχω πολύ μεγάλη εκτίμηση στη γνώμη του. Τελικά άλλαξα και εγώ γνώμη γι αυτό.

 

Αλλά και αυτό είχε γραφτεί παλαιότερα.. Ή όχι;

Όχι. Αυτό και το ‘Stream of Faith’ είναι από τα δύο πιο πρόσφατα.

 

Βλέπω λοιπόν εδώ στη δισκογραφία σας Βασίλη, "No man's land" (2008), limited edition, με δύο κομμάτια και “Home in the sky” (2008) με δεκατρία κομμάτια το οποίο είναι και το δεύτερο CD ουσιαστικά, έτσι; ‘Η είναι το τρίτο;

Είναι το τρίτο! Μπορεί κάποιος να δει πιο αναλυτικά τη δισκογραφία μας στον δικτυακό μας τόπο http://www.nomansland.gr/#/home.

 

Επίσης, το EP “The Reality Trip” που κυκλοφόρησε το 1990 και το “Zalion” που κυκλοφόρησε το 1988. Αγαπημένο;

Εεε... το επόμενο [γέλια]

 

[γέλια] Γιατί έτσι;

Ξέρεις κάποτε κάποιος μου είπε ότι αυτό είναι περφεξιονισμός. Αλλά δεν νομίζω. Απλά όταν τελειώνει κάτι, συνήθως σκεφτόμαστε τι θα γίνει μετά!

 

Μήπως εννοούσε ότι μάλλον δεν το απολαμβάνεις και τόσο πολύ το αποτέλεσμα; Ή μήπως θες σαν κλασσικός progger που είσαι να εξελίσσεσαι;

Όχι δεν ξέρω, μπορεί να είναι και έτσι! Μπορεί να μην είναι εξέλιξη, μπορεί να είσαι και στο ίδιο σημείο πάντα, αλλά μόνο και μόνο η σκέψη ότι έχουμε και άλλα πράγματα να κάνουμε είναι αρκετά ευχάριστη!

 

Πώς θα περιέγραφες το συγκρότημα και αυτό που κάνετε;

Μας χαρακτηρίζουν διάφορα στοιχεία. Πολλές φορές ετερόκλητα! Και χωρίς πολύ προσχεδιασμό. Χωρίς πολύ σκέψη. Καλώς η κακώς έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που μπορόυμε ας πούμε να εμπιστευόμαστε περισσότερο τη διαίσθησή μας από ό,τι πριν, οπότε αυτό κάνουμε. Αν κάτι μας φαίνεται καλό, το κρατάμε!

 

Είναι αυτό που λέμε effortless!

Όχι, δεν είναι χωρίς προσπάθεια.

 

Εννοώ εύκολα.

Το εύκολο είναι ότι ίσως απλά δεν έχεις τόσες πολλές αμφιβολίες και επιφυλάξεις για το αν αυτό που τελικά επιλέγεις είναι σωστό, ή αν πρέπει να επιλέξεις κάτι άλλο, και τι θα πει ο κόσμος, και πώς θα φανεί, κλπ. Εμπιστευόμαστε περισσότερο το ένστικτό μας!

 

Με τις ταμπέλες πως τα πάς; Γιατί εδώ βλέπω "psychedelic prog", “balance psycedelia”, “David Lynchian “space rock”.

Αυτά είναι όλα ορισμοί και χαρακτηρισμοί οι οποίοι έχουν δοθεί από άλλους. Πιστεύω ότι είναι απαραίτητες για να φαίνεται για τι μιλάμε.

 

Και πόσο πιστεύεις ότι σας ταιριάζουν αυτά;

Σίγουρα κάποιος ο οποίος προσπαθεί να δώσει έναν ορισμό σ’αυτό που ακούει είτε του αρέσει είτε όχι, έχει μία δόση αλήθειας σε αυτό που λέει. Οπότε, καθένας έχει το δίκιο του. Όσο για το "David Lynchian" που βγάλανε, αυτό το βρήκα κολακευτικό! Τιμή μου που μου λένε κάτι τέτοιο γιατί μου αρέσει και πάρα πολύ!

 

Επίσης μου έκανε εντύπωση και το review του Jerry Lucky στο site του. Και επειδή έχει εμπειρία και αυτός στον χώρο.

Ναι! Και εμείς χαρήκαμε πάρα πολύ που του άρεσε!

 

Λοιπόν. Επιρροές. Από ποια συγκροτήματα επηρεαστήκατε συνολικά ή και ο καθένας;

Ένα ευτύχημα είναι ότι ο καθένας έχει διαφορετικές επιρροές. Έχουμε τουλάχιστον δύο μέλη, τα οποία ακούνε πάρα πολύ τζαζ. Ο ντράμερ και ο τρομπετίστας. Ο ντράμερ έχει μελετήσει και πολύ καλά μάλιστα αυτό το είδος αλλά είναι και ροκερ ταυτόχρονα! Εγώ προσωπικά ακούω πολλά και διάφορα σίγουρα όπως σου είπα και πριν ο Syd Barret ήταν από τους αγαπημενους μου και συνεχίζει να είναι. Οι PINK FLOYD επίσης, τους οποίους κατά την εφηβεία μου γύρω στα 13 με 14 είχα δηλώσει σε μεγαλύτερους που με ρωτούσαν ότι τους θεωρούσα το καλύτερο συγκρότημα για μένα τότε.

 

Βασίλη τι ακούς αυτή την περίοδο;

Αυτήν την περίοδο ακούω ξανά, πολύ συχνά κιόλας DAVID SYLVIAN. Και ειδικά το εκπληκτικό “Damage” που είχε κάνει με τον ROBERT FRIPP σε live. Αγαπημένος μου δίσκος! Επίσης ένας ωραίος δίσκος που άκουσα πρόσφατα, είναι ένα ντουέτο, απ την Αγγλία, δύο αδερφές οι οποίες λέγονται THE UNTHANKS και τραγουδούν folk βρετανικό. Σε αυτό το δίσκο μεταξύ άλλων υπάρχει και μία διασκευή του ‘Starlight’ των KING CRIMSON το οποίο είναι μία άλλη άποψη. Έχουν ένα ωραίο, μελαγχολικό ύφος αυτές οι κοπέλες. Άλλα βρετανικά συγκροτήματα που μου αρέσουν είναι οι JOY DIVISION και οι RADIOHEAD. Επίσης μου αρέσουν πάρα πολύ οι MAGASIN, πολύ prog συγκρότημα! Γενικότερα όμως πέρα απ τους JOY DIVISION και τους RADIOHEAD θεωρώ ότι η βρετανική σκηνή πάσχει. Προσωπικά είμαι πιο πολύ της αμερικάνικης σκηνής. Έχουν βγει και κάτι πολύ ωραία αμερικάνικα συγκροτήματα τα οποία παίζουν βρετανική folk όπως οι ESPERS. Επίσης αγαπημένο συγκρότημα.

 

Έχετε σκεφτεί καθόλου να παίξετε με συνοδεία ορχήστρας;

Αυτό για την ακρίβεια είναι ένα όνειρο. Κάτι που δεν είναι εφικτό αυτή τη στιγμή. Ένα κουαρτέτο εγχόρδων πάντως, πιστεύω ότι θα ήταν ωραίο. Ίσως όχι άμεσα.

 

Πές μου λίγο πώς κάνετε τη σύνθεση; Είναι πρώτα η μουσική και μετά οι στίχοι ή πρώτα οι στίχοι; Πώς είναι η διαδικασία;

Τις περισσότερες φορές είναι πρώτα η μουσική, προσωπικά θεωρώ ότι όταν υπάρχει η μουσική πρώτα είναι πιο εύκολο. Ο στίχος θέλει περισσότερο παίδεμα. Ίσως μόνο στο ‘Stream of Faith’ να έτυχε να έρχονται πρώτοι ένας ή δύο στίχοι πριν τη μουσική, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πολύ συχνά, και ίσως καλύτερα γιατί μπορεί τελικά να ευτελιζόταν το πράγμα.

 

Τί προσέχετε πιο πολύ στον ήχο όταν τελικά μιξάρετε το CD; Τί είναι αυτό που τελικά θέλετε να δώσετε περισσότερο;

Επιδιώκουμε, αν και αυτό δεν σημαίνει ότι τα καταφέρνουμε κιόλας, να δώσουμε έναν ήχο, ο οποίος να δημιουργεί σε ιδανικές πάντα συνθήκες, εικόνες, πρώτα σε εμάς και μετά σε οποιονδήποτε άλλο ακούει τη μουσική μας. Από τεχνικής απόψεως τώρα, προσπαθούμε να προσέχουμε το σύνολο όσο γίνεται να έχει μία ενέργεια και να είναι όσο το δυνατόν πιο αληθινό, ό,τι και να σημαίνει αυτό. Και παίζει σίγουρα ρόλο το γεγονός ότι τα περισσότερα κιόλας ακούσματά μας είναι καλώς ή κακώς από τη δεκαετία του ’70.

 

Εμένα προσωπικά μου φάνηκε πολύ ζεστός ο ήχος πρέπει να πω. Αυτό που μου έκανε εντύπωση, είναι ότι ενώ έχει αυτήν την αίσθηση ότι είναι από κάπου παλαιότερα, παρόλαυτά δεν μπορώ να το πω ότι δεν είναι και σύγχρονος.

Ε ναι, αναγκαστικά. Δεν πάμε να βγάλουμε ένα πρεστίζ ας πούμε κάποιων παλαιότερων συκροτημάτων απλά έχουμε έτσι σαν αναφορά τις ηχογραφήσεις του ’70 και του ’60 οι οποίες είναι αναλογικές.

 

Εσείς γράφετε αναλογικά ή ψηφιακά;

Εμείς γράφουμε ψηφιακά και μιξάρουμε αναλογικά.

 

Έχετε σκοπό να βγάλετε κάποιο live album ή κάποιο DVD στο μέλλον;

Το live άλμπουμ είναι μία πολύ ωραία ιδέα. Μας ελκύει η προοπτική αυτή αλλά δεν νομίζω να μπορεί γίνει κάτι τέτοιο άμεσα.

 

Άλλες συναυλίες και εμφανίσεις; Που μπορεί να σας βρει κάποιος; Τι να περιμένει ο κόσμος;

Προς το παρόν δεν θα έχουμε πολλές εμφανίσεις γιατί η δουλειά στο studio μας τρώει πολύ χρόνο. Περιμένουμε κάποιες απαντήσεις από επαρχία, για τις οποίες θα ξέρουμε μέσα σύντομα, αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο γιατί η αλήθεια είναι ότι με όλη αυτή την οικονομική δυσχέρεια τώρα ο κόσμος είναι πιο μαζεμένος, οπότε είμαστε σε αναμονή.

 

Πώς φαντάζεσαι τους NO MAN’S LAND σε 5 χρόνια;

Θέλω να ελπίζω ότι θα έχουμε κάτι να πούμε και τότε!

 

Και νομίζω ότι γενικότερα έχετε να πείτε γιατί είναι και διαχρονική η μουσική που παίζετε. Τι θα έλεγες σε έναν ακροατή; Πώς θα του πρότεινες να προετοιμαστεί σπίτι του για να σας ακούσει; Τί ατμόσφαιρα να φτιάξει;

Να προσέξει πολύ το φωτισμό! Έχω παρατηρήσει ότι πολύς κόσμος, ό,τι μουσική και αν ακούει, δεν προσέχει τον φωτισμό. Θα πρότεινα λοιπόν να ασχοληθεί με τον φωτισμό του δωματίου στο οποίο πρόκειται να ακούσει όχι μόνο εμάς αλλά και οποιοδήποτε άλλο συγκρότημα οποιαδήποτε άλλη μουσική, να βάλει ένα ποτάκι, και να κάνει γενικά κάτι που τον ευχαριστεί ακούγοντας τη μουσική που έχει επιλέξει.

 

Να καλέσει και την παρέα του να ακούσουν μαζί μουσική ίσως;

Αυτό είναι πολύ σημαντικό! Κάποτε στα χρόνια τα δικά μου αυτό γινόταν συστηματικά. Αγόραζε κάποιος απ την παρέα έναν δίσκο και καλούσε όλους τους φίλους σπίτι να τον ακούσουν μαζί. Σήμερα αυτό, απ’ ό,τι έχω διαβάσει και πληροφορηθει, δεν συμβαίνει. Είναι ο καθένας μόνος του μπροστά από τον υπολογιστή του και ποστάρει κομμάτια στο διαδίκτυο και επικοινωνεί με τους άλλους ηλεκτρονικά. Αλλά αυτό το «Έλα σπίτι να ακούσουμε το τάδε...» είναι πολύ σημαντικό.

 

Ξέρεις, έχει αλλάξει εντελώς η ροή της πληροφορίας. Είναι το ίδιο πράγμα αλλά με άλλο μανδύα.. Αλλά σε καταλαβαίνω τι λές, έχεις αρκετόδίκιο, μπορώ να καταλάβω αυτό το παρεΐστικο. Και τώρα, τι θες να προσθέσεις σ αυτή τη συνέντευξη; Ένα μήνυμα που θέλεις να δώσεις στον κόσμο σε σχέση με τους NO MANS LAND;

Όχι κάποιο μήνυμα απαραίτητα, αλλά θα συμβούλευα κάποιον πριν έρθει να ακούσει και να δει τους NO MAN’S LAND, να προετοιμαστεί ψυχολογικά και να ξέρει ότι μπορεί και να εκπλαγεί είτε ευχάριστα είτε δυσάρεστα. Και αυτό το λέω γιατί έχουμε μία τζαζ προσέγγιση της εκτέλεσης της μουσικής ως προς το τζαμάρισμα και τον αυτοσχεδιασμό. Μπορεί να είμαστε διαφορετικοί από live σε live ή μπορεί να διαφέρει η στούντιο εκτέλεση που βγάζουμε σε σχέση με αυτή στο live. Εκεί είναι το στοιχείο της έκπληξης.

 

Τί είναι το progressive rock για σένα και τί είναι το rock ‘n roll γενικότερα;

Το progressive rock για μένα είναι αυτό που λέει και ο όρος, μία δηλαδή συνεχής εξερεύνηση για κάτι άλλο, κάτι το οποίο προχωράει ας πόυμε

 

Και εξελίσσεται;

Δεν ξέρω, έχω αμφιβολίες για το τι είναι εξέλιξη. Αυτό όμως για το οποίο μπορώ να είμαι σίγουρος, όσο μπορώ, είναι το θέμα της εξερεύνησης, του να ψάχνεις. Αυτό μπορεί να σε οδηγήσει μπροστά, μπορεί να σε οδηγήσει πίσω, δεν έχει σημασία. Τον όρο progressive εγώ τον ερμηνεύω περισσότερο σαν εξερεύνηση.

 

Βασίλη σ’ ευχαριστώ για τη συνέντευξη.

Εγώ ευχαριστώ πάρα πολύ!

 

Web site: http://www.nomansland.gr/#/home

 

NO MAN'S LAND - Drowning desert (2010, Anazitisi Records)

1. MS408/Th drowning desert

2. Stream of faith

3. Starlight

4. Tell the moon

5. Pterodaktyl bones

 

YOUTUBE VIDEOS OF NO MAN'S LAND:

http://www.youtube.com/watch?v=n9oXerLkLp4

http://www.youtube.com/watch?v=_QepS7C3gg4

http://www.youtube.com/watch?v=RVee9E-x3k8

http://www.youtube.com/watch?v=z_LfKOM8Mko

http://www.youtube.com/watch?v=fpV6ZhLKro8

 

Δημήτρης "All Around" Katsikis

Ιδρυτής και Prog Παραγωγός του JustIn Case Prog Radio

«Τα μουσικά έργα παρέχονται μόνο για ιδιωτική χρήση κάθε επισκέπτη / χρήστη και απαγορεύεται η με οιονδήποτε τρόπο περαιτέρω εκμετάλλευση αυτών χωρίς την προηγούμενη άδεια της ΑΕΠΙ».

Terms of Use

© JustIn Case Prog Radio

design-by-tsweb